B&B ondernemer Diemen mag in hospitaverhuur stappen

Het B&B bedrijf Randje Amsterdam, dat gevestigd is in de Burgemeester de Kievietstraat in het centrum van Diemen, krijgt vergunning voor tijdelijke hospitaverhuur van de twee B&B kamers in het pand. Het college van B&W heeft daartoe voor de duur van negen maanden toestemming verleend. Die vergunning geldt voor de verhuur van beide kamers aan één persoon. Dit wordt mogelijk gemaakt door het afgeven van een omgevingsvergunning om af te wijken van het bestemmingsplan, licht de gemeente verder toe. De eigenaar van B&B Randje Amsterdam had gevraagd een dergelijke tijdelijke hospitaverhuur toe te staan om de weggevallen inkomsten door de coronacrisis te compenseren. Het gemeentebestuur is van plan soortgelijke aanvragen die de komende tijd nog worden ingediend voor de duur van de ondersteunende coronamaatregelen voor ondernemers gelijk te behandelen.