Koningsdag ook in Diemen een stille bedoening in 2020

Ook in Diemen is Koningsdag in 2020 een stille bedoening. In veel straten lijken wel wat meer vlaggen te hangen dan in andere jaren en hier en daar is zelfs een woning in oranje stijl versierd. Het vlaggen blijkt echter opnieuw van straat tot straat opvallend te verschillen. In enkele buurten, zoals in Diemen-Noord en ook Plantage de Sniep, is een bescheiden feestje gehouden voor de kinderen maar daarbij wordt de verplichte anderhalve meter afstand strikt in acht genomen. Verder valt op dat veel wandelaars of fietsers die wel op straat zijn een oranje T-shirt aan hebben. Het Diemerplein, de Ouddiemerlaan en de rest van het centrum van Diemen, normaal het toneel van een grote vrijmarkt, liggen er echter volstrekt verlaten bij. Ook het Oranjefeest op het Van Markenplantsoen gaat dit jaar niet door.