KPN gaat na ‘echte onrust’ door met glasvezel in flats Diemen

KPN gaat het werk aan de installatie van glasvezel in de flats aan de Rode Kruislaan in Diemen weer opstarten. Het werk is enige tijd stilgelegd nadat bij bewoners ‘echte onrust’ was ontstaan in verband met de corona-uitbraak, aldus een woordvoerster van woningcorporatie Rochdale. Een aantal vooral oudere bewoners komt al weken niet of nauwelijks buiten en had er grote moeite mee een monteur van het telecombedrijf binnen te laten. KPN heeft nu in een brief aan de bewoners meegedeeld dat ze zelf een afspraak kunnen maken. KPN komt ook niet zonder afspraak. ‘’KPN hoopt daarmee het vertrouwen weer te herstellen en wij houden het ook in de gaten. Rochdale zelf is als huiseigenaar wel verplicht mee te werken aan de aanleg van glasvezel. ‘’We vinden het ook een goede zaak, dus we werken graag samen aan het informeren van onze huurders. Ik denk uiteindelijk dat huurders ook verplicht zijn omdat als er een weigert, de boven- of benedenbuurman niet kan kiezen voor glasvezel. Als Rochdale proberen we de communicatie met KPN af te stemmen, goede afspraken te maken en ook een eventuele bewonerscommissie te betrekken. Daarmee willen we zorgen voor vertrouwen en goodwill zodat bewoners uit zichzelf meedoen.’’