Huizen Punt de Sniep Diemen doen 950 tot 1.810 euro aan maandhuur

De nieuwe appartementen die worden gebouwd op Punt de Sniep in het centrum van Diemen krijgen een aanvangshuur van 950 euro tot 1.810 euro per maand. Eigenaar Vesteda, dat ook elders in Diemen woningen exploiteert, hoopt na de zomer de eerste woningen te kunnen verhuren. Nadere specificaties van soorten woningen en de daarbij horende huurprijzen zijn in dit stadium nog niet beschikbaar. Het grote project aan de Muiderstraatweg en de Weespertrekvaart zou eind dit jaar volledig afgerond moeten zijn. Punt de Sniep omvat 220 vrije sectorwoningen verdeeld over tien woonblokken. Op de begane grond kunnen enkele horecabedrijven worden gevestigd. De woningen worden verwarmd vanuit een eigen biomassa-installatie op het kleine schiereiland. In de gemeenteraad van Diemen zijn daarover de laatste maanden al de nodige zorgelijke vragen gesteld.

(archieffoto)