Wethouder Sikkes van Diemen: blij met opening van Vattenfall

‘’Ik ben blij met deze opening,’’ zegt de Diemense wethouder Matthijs Sikkes-van den Berg van milieuzaken in een eerste reactie op het bericht dat Vattenfall de bouw van een biomassacentrale in Diemen uitstelt om eerst overleg te voeren met de overheid en andere betrokken. Vattenfall wil meer duidelijkheid van de overheid over het beleid rond biomassa voordat het een definitief besluit neemt over de bouw van de grootste biomassacentrale van Nederland in Over-Diemen. GroenLinks Diemen vertaalt de aankondiging als: ‘’Geen breed draagvlak ? Dan ook geen centrale !’’ Velen spreken op sociale media over ‘goed nieuws’ of over ‘een groot succes voor de bewoners van Diemen, IJburg en Oost.’ Ook wordt de hoop uitgesproken dat van uitstel ook afstel komt. Het gemeentebestuur van Diemen komt later vandaag met een uitgebreider reactie.