Volgend jaar besluit bouw biomassa-centrale Diemen

Vattenfall zal pas op zijn vroegst in het voorjaar van 2022 beslissen of het de geplande biomassacentrale in Diemen gaat bouwen. Intussen werkt het energiebedrijf hard aan alternatieven. Tot nu toe ging Vattenfall er van uit eind dit jaar de knoop door te hakken. ‘’Zowel de EU als de Nederlandse overheid benadrukken het belang van warmte uit biomassa die aan strenge duurzaamheidseisen voldoet. Maar laten we niet op de feiten vooruitlopen: of de centrale in Diemen er komt of niet, zal niet eerder dan voorjaar 2022 worden besloten,’’ laat Vattenfall Nederland weten op Twitter. Het bedrijf reageert daarmee op een reeks berichten uit Zweden, onder meer van milieu-activiste Gretha Thunberg, dat de geplande centrale in Over-Diemen tot een hogere uitstoot van CO2 zal leiden. Vattenfall heeft een besluit over de Diemer centrale uitgesteld in afwachting van een duidelijker beleid rond biomassa en de daaraan verbonden subsidies van de Nederlandse regering.