Diemen zoekt vrijwilligers als energiecoach voor huurders

De gemeente Diemen zoekt vrijwilligers die als energiecoach willen fungeren naar medehuurders. Die coaches moeten anderen dan in een één op één gesprek informeren over energiebesparing. Daarbij wordt gekeken hoe men met kleine maatregelen zelf kan besparen. ‘’In het gesprek probeert de coach zoveel mogelijk een indicatie te geven hoeveel geld de bewoner kan besparen,’’ aldus de gemeente die tien huurders zoekt die zich willen laten opleiden tot energiecoach. Zij krijgen in september een (gratis) training aangeboden van drie dagen (op woensdag 15, 22 en 29 september van 10.00 uur tot 15.00 uur). Een technische achtergrond is niet vereist. ‘’Het is met name belangrijk dat u het leuk vindt om wat u geleerd heeft door te geven aan andere huurders en dat u samen met de bewoner op zoek wil gaan naar de besparingsmogelijkheden die passen bij de bewoner. U leert veel nieuwe mensen kennen, uw collega-coaches maar natuurlijk ook de mensen die u bezoekt. Het is een waardevolle besteding van uw vrije tijd, u helpt vele mensen aan een lagere energie rekening én u maakt de wereld samen een klein beetje mooier.’’ Opgeven kan via een aanmeldformulier op diemen.nl.