Buitenlust

WOZ-waarde woningen Diemen stijgt naar 331.000 euro

De WOZ-waarde van woningen in Diemen is vorig jaar met 7,1 procent gestegen. Per 1 januari 2021 bedroeg de gemiddelde WOZ-waarde in Diemen 331.000 euro terwijl dat een jaar eerder nog 309.000 euro was. Dat staat in het jaarlijkse overzicht van het CBS. Diemen zit daarmee boven het gemiddelde van 290.000 euro in Nederland. De stijging in Diemen komt wel overeen met het landelijke cijfer maar is hoger dan het gemiddelde in de provincie Noord-Holland (5,2 procent).. In Amsterdam ging de WOZ-waarde echter na jarenlange forse stijgingen in 2020 met niet meer dan 1,2 procent omhoog. Daar ligt de gemiddelde waarde inmiddels wel op 420.000 euro ofwel bijna 90.000 euro hoger dan in de buurgemeente Diemen. ‘’Bij de berekening van de ontwikkeling van de WOZ-waarde worden alle woningen meegenomen, ook huurwoningen en niet verkochte koopwoningen. Daarnaast verandert de woningvoorraad door nieuwbouw en sloop, wat over het algemeen leidt tot een hogere WOZ-waarde,’’ tekent het CBS aan.