Eén waarschuwing bij controle op bedrijventerrein in Diemen

Bij een gezamenlijke handhavingsactie van Politie Landelijke Eenheid, het basisteam Diemen-Ouder-Amstel, netbeheerder Liander en de gemeente Diemen werden maandag enkele bedrijven op de Venserweg op bedrijventerrein Verrijn Stuart in Diemen gecontroleerd. De controle richtte zich op de handhaving van regels rond de fysieke leefomgeving en de controle op E-waste. Eén bedrijf heeft een waarschuwing ontvangen voor het overtreden van de Wet Milieubeheer. Van al het aangetroffen witgoed bij dit bedrijf was ongeveer 50% niet meer werkend en daarom aan te merken als afval. Echter voor afvalverwerking had dit bedrijf geen vergunning. De eigenaar heeft met de waarschuwing de tijd gekregen om zijn zaken op orde te maken. Er zal op korte termijn een nacontrole plaatsvinden, aldus de politie. Als bijvangst bij de controle werd een gestolen auto aangetroffen, een gestolen scooter en een auto die gesloopt had moeten zijn. Alle voertuigen zijn door de Landelijke Eenheid in beslag genomen.

(archieffoto)