Ons Diemen grote winnaar, tweede partij in nieuwe raad

Ons Diemen is de verrassende grote winnaar van de raadsverkiezingen in Diemen. De lokale partij haalde 16,5 procent van de stemmen, 9,5 procent meer dan in 2018 ofwel bijna een verdubbeling. Ons Diemen verdringt daarmee D66 als tweede partij van Diemen. D66 haalt 16,4 procent vergeleken met 17,6 procent vorige keer. GroenLinks blijft de grootste partij in de raad maar zag haar percentage wel licht teruglopen van 21,7 naar 21,4 procent. Vierde partij is de VVD met 14,2 procent, ook een lichte daling met 0,2 procent. De PvdA bleef precies gelijk met 12,3 procent van de stemmen. De Ouderenpartij Diemen haalde 10 procent, de Onafhankelijke Partij Diemen 9 procent. Voor die laatste twee partijen was er geen winst of verlies. Door deze uitslag is de meerderheid van het bestaande college van GroenLinks, D66 en PvdA gekrompen van 51,6 naar nog net 50,1 procent.