Plannen voor Hof van Saan Diemen krijgen snel vorm

De plannen voor het woningbouwcomplex Hof van Saan, op de locatie aan de Weesperstraat waar het Diemer bedrijf net dit weekend is vertrokken, krijgen snel vorm. De afgelopen maanden is samen met de gemeente hard gewerkt aan het stedenbouwkundig plan. Dit zal binnenkort door B&W worden vastgesteld. Het stedenbouwkundige plan is de basis voor de uitwerking van de ontwerpen van de woningen en de inrichting van het toekomstige openbare gebied. De architect gaat nu het voorlopige ontwerp van de woningen maken zodat duidelijk wordt hoe de verschillende gebouwen er uit komen te zien en hoe de woningen worden ingedeeld, aldus Hof van Saan. Daarnaast gaat de landschapsarchitect een voorlopig ontwerp voor de openbare ruimten maken. Zodra deze ontwerpen er zijn worden deze samen met het stedenbouwkundig plan gepresenteerd naar omwonenden en belangstellenden. Dat zal naar verwachting eind mei kunnen gebeuren. De gemeente is op haar beurt het ontwerp bestemmingsplan aan het maken. Dat komt naar verwachting in juni in procedure en ook daarover wordt een informatiebijeenkomst georganiseerd.