Blauwe zone in Diemen-Noord wordt verder uitgebreid

De blauwe zone in Diemen-Noord wordt verder uitgebreid met de Hofstedenweg, Gravenland, Houtbosch en Vierhuysen. Bewoners van die straten hebben in een petitie aangegeven dat zij ernstige parkeeroverlast ervaren. Recent is in het aangrenzende gebied een blauwe zone ingesteld waardoor de overlast is verschoven. Een meerderheid van de bewoners van de vier straten – 55 procent van de betrokken adressen – heeft aangegeven voorstander te zijn van een uitbreiding van de blauwe zone. B&W willen het parkeersysteem daarom uiterlijk per 1 mei 2023 uitbreiden met dit deelgebied in Diemen-Noord. ‘’Zodra één of meerdere bewoners een petitie willen opstarten, zoekt de gemeente contact met ze. Het is belangrijk dat bewoners bij het geven van hun stem weten onder welke condities een blauwe zone in hun buurt ingesteld wordt. Meestal leven er ook vragen onder kosten en voorwaarden bij bewoners en kunnen antwoorden snel worden gegeven. Zo krijgt de gemeente ook een beeld over het ontstaan van de petitie,’’ aldus een toelichting aan de gemeenteraad.