Diemen krijgt maanden lang meer vliegtuiglawaai

Grote delen van Diemen krijgen, net als Amsterdam, vanaf deze week te maken met meer lawaai van overvliegende vliegtuigen. Op Schiphol wordt de Zwanenburgbaan morgen, maandag 2 januari, voor vier maanden gesloten wegens groot onderhoud. Dat betekent dat de Buitenveldertbaan, waarbij opstijgende en landende toestellen ook over Diemen vliegen, intensiever gebruikt zal moeten worden, heeft Schiphol laten weten. De extra hinder treft vooral Holland Park en aangrenzende delen van Diemen-Zuid maar ook elders in Diemen kunnen vliegtuigen laag overkomen. De Zwanenburgbaan is in de jaren zestig aangelegd en is nu toe aan intensieve vernieuwing van het asfalt, de verlichting en de andere installaties. Klachten over vliegtuiglawaai kunnen gemeld worden op bezoekbas.nl