Ruim 500 bomen in nieuw stationsgebied Diemen

De gemeente gaat dit jaar 538 bomen planten in de omgeving van het nieuwe station Diemen en de spooronderdoorgang. Het gebied moet daardoor een groene uitstraling krijgen. Dat komt ook tot uitdrukking via de loopbruggen (die ook aan weerszijden faunadoorgangen voor dieren bevatten) van de Ouddiemerlaan die ook een directe aansluiting krijgen met het wandellandschap. Ook ontstaan er in de nabije toekomst ononderbroken verbindingen met bijvoorbeeld het natuurpark Spoorzicht. Veel van de bomen komen in het nieuw aan te leggen Van Gemertplantsoen. Daarnaast worden er bomen geplant op de nog aan te leggen parkeerplaats (P&R), de stationspleinen rondom het station en aan weerszijden van de Ouddiemerlaan aan de noordzijde. Om ruimte te maken voor de aanleg van de spooronderdoorgang zijn indertijd 187 bomen gekapt en 17 verplant.