AntiekeTram

GVB neemt proef met antieke trams op lijn door Diemen

Het GVB neemt zaterdag 1 APRIL op de tramlijn door Diemen een proef met antieke trams om het tekort aan personeel op te vangen. Ook op lijn 19 rijden de laatste tijd minder trams en vallen ritten uit omdat er geen bestuurder beschikbaar is. Het GVB heeft nu een aantal gepensioneerden bereid gevonden om tijdelijk weer een tram te gaan rijden. ‘’Die mensen hebben meestal geen ervaring op de splinternieuwe trams op lijn 19 maar wel op oude of klassieke trams. Daar kunnen ze uitstekend mee overweg. We passen daarom de tram aan aan de bestuurders en niet andersom,’’ zegt een woordvoerder. De eerste klassieke tram rijdt zaterdag rond 9.30 uur door Diemen richting De Sniep. Daar vertrekt die tram om 10.01 uur voor een ‘normale’ rit met passagiers richting Sloterdijk. Later op de ochtend verschijnen nog twee klassieke trams op de route door Diemen. ‘’We kijken vooral of reizigers bereid zijn met die open trams te gaan. De proef duurt de hele dag, we gaan iedereen ‘aan boord’ vragen wat ze er van vinden en nemen later een beslissing of we hiermee door kunnen gaan,’’ vult de woordvoerder aan.