Bibliotheek Diemen week dicht, pand staat al te huur

De bibliotheek van Diemen is de komende week, van 10 tot en met 16 april, gesloten. In die tijd verhuizen de boeken en andere zaken van de OBA bibliotheek naar het gebouw van Theater de Omval aan de Ouddiemerlaan. Daar is voor het huisvesten van de bibliotheek en een uitbreiding van het theater zelf een uitbouw verrezen die 7 miljoen euro heeft gekost. Op het nieuwe adres gaat de bibliotheek maandag 17 april weer open. Nog voor de bibliotheek daadwerkelijk van het Wilhelminaplantsoen is verdwenen, staat het pand daar inmiddels al te huur. Dat betekent dat zich nog niet direct een huurder heeft aangediend. Het pand aan het Wilhelminaplantsoen behoort niet tot winkelcentrum Diemerplein zodat de winkeliers daar in principe geen invloed kunnen uitoefenen op de keuze van een nieuwe gebruiker.