Zwemmen in vaargeul Weespertrekvaart Diemen verboden

Zwemmen in de vaargeul in de Weespertrekvaart in Diemen is gevaarlijk en ook verboden. De door de gemeente aangebrachte steigers langs de Oost-West As zijn bedoeld om ‘lekker aan het water te zitten’ maar dienen niet als zwemplek, laat de gemeente weten. ‘Op sommige plekken zijn ook trappetjes langs de waterkant. Dat betekent niet dat dit een zwemplek is. De trappetjes zijn om uit het water te komen als iemand er in is gevallen. Ook springen van bruggen is verboden. Wie dat wel doet, kan een boete krijgen. Waternet is als de beheerder van het water in Diemen ook verantwoordelijk voor de handhaving,’ aldus de mededeling. ‘Zwemmen in open water is voor eigen risico. Kies voor uw veiligheid een officiële zwemplek,’ raadt de gemeente aan. In Diemen zelf zijn echter niet van die officiële zwemplekken.

(archieffoto)