Auto in brand gestoken Diemen-Noord, derde incident in één week

Voor de derde keer in één week tijd is een auto in brand gestoken in Diemen. In de nacht van dinsdag op woensdag gebeurde dat met een geparkeerd voertuig aan de Heivlinderweg in Diemen-Noord. Niemand is gewond geraakt. Rond 00.10 uur horen bewoners van de Heivlinderweg luide knallen, meldt de politie. Het blijkt dat een voertuig in brand staat. Omdat er mogelijk sporen in en om het voertuig aanwezig zijn, is het voertuig door medewerkers van de Forensische Opsporing (FO) in beslag genomen. Uit onderzoek blijkt dat er in de nabije omgeving een persoon met een helm met opvallende rode duivel oortjes op is gezien. De recherche wil dan ook graag weten wie die persoon is. De politie verzoekt mensen die informatie of beeldmateriaal hebben maar haar in contact te treden. De afgelopen week zijn twee auto’s uitgebrand in Holland Park waar ook een explosief bij een woning is afgegaan. Dinsdagochtend werd ook een auto met een explosief in brand gestoken aan de Albert Schweitzerstraat in het centrum van Diemen.