Diemen Rochdale

Vermoedelijke rol drugshandel bij autobrand en explosie in Diemen

De politie vermoedt dat de autobrand van donderdagavond aan de Rode Kruislaan in Diemen (foto), die volgens de politie waarschijnlijk opzettelijk is aangestoken, verband met bij de explosie bij een woning aan het Van Markenplantsoen een dag eerder. Bij die explosie en brand is de woning onbewoonbaar geraakt. Vermoedelijk houdt het incident ook verband met de handel in verdovende middelen en een andere explosie, meldt de politie. Op 5 mei 2023 heeft de politie een grote hoeveelheid hasj in beslag genomen aan de Staalmeesterlaan in Amsterdam-West. Twee dagen later vindt op datzelfde adres een explosie plaats. De recherche doet onderzoek naar de drie afzonderlijke incidenten. In totaal zijn in dit onderzoek al vier verdachten aangehouden, waarvan twee personen nog altijd vastzitten op verdenking van respectievelijk de handel in verdovende middelen en de betrokkenheid bij de explosie aan de Staalmeesterlaan. Wie meer informatie heeft over één van deze incidenten of over een mogelijke achtergrond, wordt gevraagd contact op te nemen met de politie via 0900-8844 onder vermelding van het registratienummer 2023176009.