Werk aan voet/fietspaden Diemerbrug pas een jaar later

Het verbreden van de fiets- en voetpaden langs de Diemerbrug wordt niet eind dit jaar maar pas eind 2024 uitgevoerd. Dat blijkt uit nadere informatie van de gemeente. In een officieel document van wethouder Hans Prins (Ons Diemen) aan de gemeenteraad staat over dit project: ‘’Uitvoering start eind 2023 en wordt meegenomen in de uitvoering van de aanpassing verkeersstructuur Diemen Zuid.’’ Diemerkrant.nl heeft een eerder bericht ook op die informatie gebaseerd. Maar een woordvoerster van de gemeente reageert op dat artikel: ‘’Door een aanpassing in de volgorde van de fases is de planning echter inmiddels veranderd. De belangrijkste reden van de gewijzigde planning voor de Diemerbrug is dat de Weespertrekvaart niet gestremd mag worden tot eind 2024 in verband met werkzaamheden aan een brug in Driemond. Het werk aan de Diemerbrug staat nu gepland voor eind 2024.‘’