Wethouder Diemen verhuist naar Weesp maar wil aanblijven

Wethouder Jeroen Klaasse (D66) van Diemen verhuist in de tweede helft van 2024 naar Weesp. Zijn gezin met opgroeiende kinderen heeft meer woonruimte nodig. Klaasse wil echter wil wethouder in Diemen blijven, meldt hij aan de gemeenteraad. ‘’Hoewel ik straks een paar kilometer langer zal moeten fietsen om in Diemen te zijn, zal mijn verbondenheid met Diemen, haar inwoners, ondernemers, verenigingen en organisaties stevig overeind blijven. De inspiratie en motivatie die zij mij de afgelopen negen jaar gaven, verdwijnt niet zomaar door een verhuizing.’’ Fractieleider Rich Poelwijk ondersteunt dat plan: ‘’Wij behouden Jeroen dan graag als wethouder en wij zien zijn verhuizing dan ook zeker niet als belemmering voor zijn wethouderschap. Zijn ervaring en zijn motivatie om voor onze gemeenschap mooie zaken te bereiken willen we als D66-fractie graag behouden.’’ Klaasse moet na zijn verhuizing wel officieel ontheffing aanvragen van de eis dat een wethouder in de gemeente zelf woont. Diemen heeft wel ervaring met elders wonende wethouders. Ruud Grondel was jaren lang wethouder voor GroenLinks maar woonde al die tijd in Amsterdam. De huidige GL-wethouder Matthijs Sikkes – van den Berg woonde bij zijn verkiezing in Friesland maar verhuisde kort daarna wel naar Diemen.