Laden elektrische auto in Diemen duurder dan in Amsterdam

Het opladen van een elektrische auto bij een openbaar laadpunt kost in Diemen momenteel gemiddeld 39 cent per kWh, dat is 3 cent meer dan het landelijke gemiddelde van 36 cent per kWh. Laden is daarmee in Diemen een stuk duurder dan in Amsterdam waar een gemiddeld tarief van 27 cent per kWh geldt en ook duurder dan gemiddeld in Noord-Holland want daar komt dat uit op 33 cent per kWh. Noord-Holland is wel de goedkoopste provincie om een elektrische auto op te laden in Nederland. Dat alles blijkt uit onderzoek van Independer op basis van data van Eco-Movement. Diemen heeft in alle woonwijken en op bedrijfsterreinen een groot aantal openbare laadpunten. Een aantal daarvan wordt veel gebruikt maar bij andere staat vaak geen enkele elektrische auto.