Eigenaar Diemerplein: communicatie parkeertarief niet goed

De eigenaar van het winkelcentrum Diemerplein, MHM projectontwikkeling, heeft tegenover de gemeente Diemen toegegeven dat de communicatie met die gemeente en ook met de parkeerders over de – forse – verhoging van de parkeertarieven in de garage niet goed is verlopen. MHM houdt de gemeente daarom niet aan de contractafspraak om de parkeertarieven rond het winkelcentrum eveneens te verhogen. Volgens dat contract zou parkeren daar minstens 20 procent duurder moeten zijn dan in de garage maar de parkeertarieven buiten het winkelcentrum zijn en worden niet verhoogd. De eigenaar van de parkeergarage had nog nooit geïndexeerd waartoe ze wel recht hebben en dat hebben ze in één keer gedaan. Dat alles delen B&W mee naar aanleiding van vragen van de VVD over een artikel met die informatie op diemerkrant.nl. De VVD wilde weten waarom diemerkrant.nl die informatie wel had maar de gemeenteraad niet. ‘’Diemerkrant diende hierover een persvraag in. Zoals gebruikelijk beantwoorden we deze, vanuit het oogpunt van transparantie, open en zorgvuldig,’’ aldus het college.