Miljoenen voor toegankelijkheid en liften openbaar vervoer

De Vervoerregio Amsterdam, die ook het openbaar vervoer in Diemen beheert, gaat in drie jaar 111 miljoen euro investeren in onder andere toegankelijkheid, liften, metro’s en ook in het tegengaan van personeelstekort. Dat moet ervoor zorgen dat reizigers makkelijker, aangenamer en daardoor vaker het ov kunnen gebruiken en er zo voldoende ov in de regio blijft. Van het geld gaat 17,5 miljoen naar het versneld toegankelijker maken van honderden haltes. Daarnaast worden ook extra rolstoelplanken voor de 15G trams – die ook op lijn 19 rijden – aangeschaft zodat reizigers gemakkelijk in en uit het voertuig kunnen. Verder wordt 6 miljoen besteed om liften sneller te kunnen vervangen als ze niet meer goed werken en om extra reserveonderdelen aan te schaffen zodat liften en roltrappen sneller gerepareerd worden en daardoor minder uit de roulatie zijn. De vervoerregio gaat verder een pilot uitvoeren met een whatsapp nummer waarmee reizigers kunnen waarschuwen in geval van problemen. Dit kan het gevoel van sociale veiligheid vergroten in het ov.