Brede School

Basisschool De Venster verdwijnt

De Venster verdwijnt

Basisschool De Venster in Diemen-Zuid verdwijnt. De school wordt vervangen door een nieuwe, grotere school in Bergwijkpark, de nieuwe woonwijk aan de andere kant van de ‘spoordijk’. Dat zal uiteindelijk in 2020 moeten gebeuren. Tot die tijd wordt het gebouw van De Venster zo goed mogelijk onderhouden.
De Venster kent volgens de gemeente een slecht imago. Er zitten ook minder kinderen op dan voor het voortbestaan van een basisschool is voorgeschreven. Daarbij komt dat een flink aantal van die leerlingen van buiten Diemen komt. In Diemen-Zuid blijft de Ark wel bestaan als – christelijke – basisschool.
De gemeente verwacht dat er op den duur zo’n 400 tot 500 kinderen van ‘basisschool-leeftijd’ in Bergwijkpark of HollandPark komen te wonen. In die wijk wordt daarom een geheel nieuwe school neergezet.