Campagne tegen smartphone in verkeer

Campagne tegen smartphone in verkeer

Diemen en andere gemeenten in de regio zijn gestart met een campagne ‘Aandacht op de Weg’ om smartphonegebruik in het verkeer te verminderen. De actie richt zich vooral op jongeren op de fiets die vaak het slachtoffer zijn in het verkeer. De smartphone speelt een grote rol in hun leven, ook als ze aan het verkeer deelnemen. Bij 1 op de 5 fietsongelukken waar een jongere bij betrokken is, speelt smartphonegebruik een rol. Om te zorgen dat ze hun aandacht meer bij het verkeer houden is de Fietsmodus app ontwikkeld. Die kan je downloaden via www.fietsmodus.nl en zet je aan wanneer je een stuk gaat fietsen, waardoor je offline gaat. Met het gebruik van de app kun je punten sparen en met die punten kun je mooie prijzen winnen, zoals bioscoopkaartjes en speakerboxjes.