Daarom Diemen Wereldfestival

Daarom Diemen Wereldfestival

Daarom Diemen Wereldfestival is een kleurrijk familie evenement met dans, zang en muziek alsmede een markt met hapjes en producten uit alle windstreken dat op zondag 2 juli wordt gehouden op het Van Markenplantsoen. Het evenement wordt georganiseerd door de Stichting Roots and Wings samen met Daarom Diemen en OnPointDancelab. Met het festival reageert de stichting ‘op de vraag van veel Diemenaren om naast de Nederlandse ook andere culturen en nationaliteiten vertegenwoordigd te zien op een evenement’. Op het programma staan onder andere een bekende host, een brass band, een salsa band, verschillende dansgroepen, een R&B band, talentvolle zangers en zangeressen en een hiphop DJ. Bij kraampjes kunnen culinaire hapjes en drankjes genuttigd worden en kan men shoppen voor fair trade en handgemaakte producten en diensten vanuit alle windstreken.