Diemen Nieuws

Huzarenstukje ProRail bij Diemen

ProRail gaat dit weekend, al vanaf donderdagavond, met een huzarenstukje aan de slag rond Diemen. Zo worden hogesnelheidswissels aangesloten waardoor treinen harder kunnen rijden. Treinen kunnen deze high-tech wissels met een snelheid van maximaal 140 kilometer per uur passeren. Dat levert tijdwinst op voor de reiziger én ruimte voor meer treinen. Ook komt er bij Diemen een zogenaamde keervoorziening. Daar kunnen treinen van rijrichting wisselen en vertrekken in de richting waar ze vandaan kwamen. Dat scheelt weer tijd omdat de trein niet hoeft door te rijden om stukken verderop te kunnen keren. Tenslotte gaat ProRail bij station Diemen ook spoor 3 weghalen. Voor het verkeer over de Ouddiemerlaan is daardoor afwisselend één rijbaan beschikbaar, wat door verkeersregelaars wordt geregeld. Dit lange weekend is het treinverkeer in zowel Diemen als Diemen-Zuid gestremd. Maandagochtend 14 augustus rijden de treinen weer zoals gebruikelijk.