Diemen Nieuws

Aandacht voor brandveiligheid in studentenflats

Woningstichting De Key gaat de komende tijd extra aandacht geven aan informatie over brandveiligheid en gedrag aan de bewoners van de studentenflats aan de Rode Kruislaan in Diemen. Dat volgt op de brand in één van de flats als gevolg waarvan een bewoner is omgekomen. In de nasleep van die brand zijn nog veel vragen onbeantwoord, stelt De Key in een verklaring. De politie en brandweer onderzoeken daarom de toedracht ervan.
Het herstel van de flat is in volle gang. De uitgebrande woningen op de begane grond worden schoongemaakt en weer bewoonbaar gemaakt. Verder zijn de trappenhuizen en de lift schoongemaakt en heeft De Key de verlichting in het trappenhuis, de ventilatie en de bewakingscamera’s in de hal laten herstellen. Ook de sloten van alle deuren zijn (of worden binnenkort) hersteld. De brandmeldinstallatie is vervangen en de schilder is bezig het trappenhuis te schilderen.