Bijstandtrekers in nood

Bijstandstrekker in nood na opzeggen zorgcontract

Een groot aantal mensen in de bijstand in Diemen dreigt in financiële nood te komen door het eenzijdig opzeggen van de Collectieve Zorgverzekering voor Minima CZM door Zilveren Kruis. De gemeente heeft Zilveren Kruis duidelijk gemaakt dat het daarvan onbehoorlijk laat op de hoogte is gesteld. De 550 CZM-polishouders, niet alleen mensen met bijstand maar ook anderen met een laag inkomen, moeten nu overstappen naar de ‘tweede’ CZM van Diemen, Univé, of zelf een zorgverzekeraar kiezen. Dat betekent echter wel dat ze op 1 januari vooraf de premie moeten gaan betalen terwijl die premie nu achteraf per de 15e wordt ingehouden op de uitkering. De gemeente wil het verschil van anderhalve maand premie, een bedrag van 240 euro, voor alle getroffenen compenseren. Voor zo’n vergoeding is in totaal een bedrag van 65.000 euro nodig.