Hoogbouw NEE

Inspraak over plannen voor Arent Krijtstraat Diemen

Bij nieuwe – of aangepaste – plannen voor de hoek van de Arent Krijtstraat en de Hartveldseweg in het centrum van Diemen moet de bevolking nauw worden betrokken. Dat geldt niet alleen voor direct omwonenden, ook mensen die elders in Diemen wonen moeten hun zegje kunnen doen. Dat eist de gemeenteraad in een motie die was ingediend door de VVD. Hoe die bewonersparticipatie vorm zal krijgen, is nog niet duidelijk. De plannen worden opgesteld door projectontwikkelaar AV maar die is niet verplicht bewoners bij de verdere ontwikkeling te betrekken. De raad deed de uitspraak in een lang debat over de oorspronkelijke plannen voor een 11 verdiepingen hoog appartementencomplex bij deze ‘ingang’ van Diemen. Bij een ander project voor de hoek Ouddiemerlaan/Wilhelminaplantsoen, een andere cruciale locatie, werd niet expliciet om bewonersparticipatie gevraagd.