Hostel Diemen

Diemen wil stop op hotels Bergwijkpark

ViaHostels, dat enkele weken geleden in Diemen een hostel opende in een voormalig kantoorpand op Bergwijkpark-Zuid, heeft ook een naastgelegen gebouw gekocht. Daar kunnen in principe nog meer hotelkamers komen omdat het net geopende hostel nog niet aan het in dit gebied voorgeschreven maximum aantal kamers zit. Omdat ViaHostels werkt met meer – en soms veel – bedden per kamer kan dat tot een grote toename van het aantal gasten leiden. De kans bestaat dat Via Hostels of een andere ontwikkelaar ook interesse heeft voor het aangrenzende pand van Generali. Dat komt op termijn leeg omdat die verzekeraar na de overname door ASR uit Diemen vertrekt. Een dergelijke hotelontwikkeling komt volgens B&W niet overeen met de aard en schaal van het hoogwaardige kantorenpark. Het college heeft de raad daarom voorgesteld hotelontwikkelingen in volgende panden tegen te houden.