doortrekken lijn 9

Onderzoek naar doortrekken tram

Kan tramlijn 19, vanaf volgend jaar de ‘opvolger’ van Lijn 9, worden doorgetrokken via Amsterdam-Zuidoost en Holland Park in Diemen naar één van de metrostations Verrijn Stuart of Diemen-Zuid? Die vraag wordt onderzocht door de Vervoerregio Amsterdam. Dat gebeurt op initiatief van de D’66-vertegenwoordigers uit Amsterdam en Diemen. Kai de Haan, ook fractievoorzitter voor D’66 in de gemeenteraad: ‘’Er zijn in Amsterdam-Zuidoost grenzend aan Diemen en in Holland Park in Diemen-Zuid de afgelopen jaren veel woningen gebouwd. Dat zal de komende jaren ook zo blijven. Goede bereikbaarheid is dan cruciaal’’. De haalbaarheid en wenselijkheid om tramlijn 19 door te trekken zijn al eerder onderzocht maar volgens De Haan is het gezien de gestage woningbouw belangrijk om er opnieuw naar te kijken.