Diemen Nieuws

Fatale brand mogelijk om verzekeringsfraude

Het Openbaar Ministerie houdt er ernstig rekening mee dat de brand in de studentenflats in Diemen, waarbij half juli een 27-jarige man om het leven kwam en twee personen zwaar gewond raakten, is aangestoken om de verzekering op te lichten. Dat heeft een woordvoerder laten weten na de eerste behandeling van de strafzaak tegen één van de verdachten. Tijdens die zaak werd ook duidelijk dat de opgepakte vrouw de zuster is van de eerst gearresteerde verdachte. Die vrouw woonde ook in het appartement op de begane grond waar de brand ontstond. Het OM houdt er rekening mee dat er nog een vierde verdachte wordt aangehouden en stelt daarbij dat het onderzoek nog in volle gang is. De gemeente Diemen heeft eerder een onafhankelijk onderzoek laten uitvoeren naar het optreden van de brandweer. De resultaten daarvan moeten nog aan de orde komen in de gemeenteraad.