Toeristenbelasting Diemen

‘Toeristenbelasting in Diemen moet omhoog’

De toeristenbelasting in Diemen kan omhoog. Het tarief van momenteel 99 cent per nacht – volgend jaar 1,01 euro – wijkt sterk af van het landelijk gemiddelde en het toerisme neemt sterk toe, ook door Airbnb, booking.com, Otto workforce en dergelijke bedrijven. Dat stelt de fractie van Leefbaar Diemen in een motie aan de gemeenteraad. In de begroting 2018 van de gemeente wordt een huidige opbrengst geschat van 130.000 euro maar volgens Leefbaar Diemen komt dat meer in de buurt van de 300.000 euro als alle vormen van toerisme meegeteld worden. Die opbrengst kan nog flink hoger worden als de toeristenbelasting wordt aangepast. Leefbaar Diemen vraagt B&W daarom om de gevolgen van een eventuele verhoging te onderzoeken en ook een visie te ontwikkelen op de toeristenbelasting. De motie komt donderdag in de raad in stemming.