GroenLinks

Groen Links wil een Diemer ouderenraad

Ouderen hebben in Diemen niet dezelfde invloed op beleidsontwikkelingen als kinderen en jongeren. Een ouderenraad zou daarom goed passen in de pogingen van de gemeente om inwoners meer bij de politiek te betrekken. Dat zegt de raadsfractie van Groen Links in een motie. Diemen heeft wel een kinder- en een jongerenraad maar er is tot nu toe geen ouderenraad. Wel zijn er de ouderenbonden maar daar wil niet iedere oudere lid van zijn, stelt de fractie. Groen Links wil daarom nu laten onderzoeken of er animo is voor een ouderenraad en, als dat het geval blijkt, ook met een voorstel voor het instellen daarvan te komen. De motie komt donderdag 9 november in stemming maar kon bij een eerste behandeling niet op veel bijval rekenen van andere partijen in de raad.