PR Terrein Diemen

Nieuw PR-terrein in plannen voor Spoorzicht

In of grenzend aan de wijk Spoorzicht bij Station Diemen komt een nieuw P&R terrein met 125 parkeerplaatsen. Daarmee wordt de bestaande parkeerplaats vervangen. Dat staat in een projectplan dat naar de gemeenteraad is gestuurd. Daarin wordt er ook van uitgegaan dat Spoorzicht twee ‘uitgangen’ op de Ouddiemerlaan krijgt, naast de huidige in het midden van de wijk ook één bij de flat aan de Harmonielaan. Dat is nodig omdat de huidige verbinding via het bestaande parkeerterrein na aanleg van het nieuwe spoorviaduct vervalt en slechts één in- en uitrit te gevaarlijk wordt geacht bij calamiteiten. Het bestaande groene gebied naast Spoorzicht is ook nog steeds ‘in de picture’ voor de bouw van een middelbare school met daarbij ook een tweede sporthal voor Diemen.