Stoelendans gemeenteraad

Stoelendans in raad Diemen gaat door

De stoelendans in de gemeenteraad van Diemen lijkt onverminderd door te gaan. Nu heeft raadslid Jaap van Loenen weer aangegeven de PvdA-fractie te verruilen voor het CDA. Van Loenen is teleurgesteld dat hij op een onverkiesbare plaats is gezet op de kandidatenlijst voor de raadsverkiezingen van komend voorjaar. Daarom gaat hij nu de eenvrouwsfractie van het CDA versterken. De PvdA heeft begrip voor zijn teleurstelling maar heeft er geen enkel begrip voor dat hij aanblijft als raadslid op een zetel die aan de PvdA-kiezers toebehoort, zegt fractieleider Nico Portegijs. Eerder al splitsten Miek Wijnbergen en Leo Smits zich af van de fractie van de SP om Diemen Linksaf te vormen en ging Smits vervolgens naar Leefbaar Diemen waar fractieleider Rosali Herder net daarvoor was vertrokken om een eigen fractie te vormen. Bij de komende verkiezingen staat Herder dan weer op de lijst van de Partij voor de Ouderen.