raadslid van Loenen

Raadslid van Loenen wilde  al langer van PvdA naar CDA

Jaap van Loenen, tot voor kort lid van de gemeenteraad voor de PvdA, overwoog al naar het CDA over te stappen voordat de PvdA de kandidatenlijst vaststelde, zegt CDA-raadslid Janneke de Graaff. PvdA-fractieleider Nico Portegijs stelde eerder juist dat van Loenen is overgestapt omdat hij teleurgesteld was over zijn lage plaats op de PvdA-lijst.

‘’De afgelopen jaren heb ik Jaap leren waarderen als raadslid. Niet in de minste plaats vanwege zijn gevoel voor integriteit, alsmede de rustige en heldere manier en het naar voren brengen van diverse onderwerpen. We hebben beiden geconstateerd dat er over en weer veel affiniteit bestaat met betrekking tot de grondslag waarop invulling wordt gegeven aan het politiek functioneren binnen de gemeenteraad van Diemen. Voor mij is derhalve de keuze duidelijk. Die beslissing heb ik niet over één nacht ijs gemaakt, maar is gebaseerd op gesprekken die wij de afgelopen jaren met elkaar gevoerd hebben. Om het proces goed te begeleiden heeft Jaap ook een oriënterend gesprek gehad met vertegenwoordigers van onze provinciale afdeling. Dit gesprek had al voor dat een conceptlijst van de PvdA bekend was plaatsgevonden. Want Jaap heeft over deze beslissing lang en goed nagedacht. Met open armen ontvang ik Jaap dan ook in mijn fractie,’’ schrijft De Graaff in een verklaring aan diemerkrant.nl