Inbraakgolf Holland Park

Inbraken in Holland Park maar geen inbraakgolf

In de nieuwbouwwijk Holland Park is de afgelopen tijd een aantal inbraken gepleegd in de twee blokken die zijn opgeleverd. Sommige gevallen, waaronder inbraken in de boxen, zijn ook gemeld op de Facebook-pagina van de bewoners van Holland Park. De politie spreekt echter niet van een inbraakgolf, zegt een woordvoerster van de politie.
‘’Echter is het wel zo dat wanneer wij merken dat er meerdere inbraken worden gepleegd, wij mensen infomeren over wat zij daar zelf tegen kunnen doen aangezien mensen zelf verantwoordelijk zijn voor de sloten en anti inbraakbeslag van de woning. Ook in deze buurt is de wijkagent aanwezig geweest bij een bewonersbijeenkomst waar is verteld over bijvoorbeeld de kerntrekmethode,’’ aldus de woordvoerster.
Meer informatie over bekende inbraakmethoden waar de politie mensen voor waarschuwt is te vinden op: https://www.politie.nl/themas/woninginbraak.html