Brandweer Diemen

Renovatie brandweer- kazerne Diemen start

Aannemer BAM Bouw en Techniek gaat in februari beginnen met de renovatie  van de brandweerkazerne in Diemen. De huidige kazerne is bouwkundig in verouderde staat, bevat asbesthoudende materialen en voldoet qua grootte en indeling niet langer aan de huidige normen. Constructief onderzoek heeft aangetoond dat het gebouw bouwkundig zeer beperkt aan te passen is. Daarom zal met uitzondering van de remise de gehele kazerne worden gesloopt. De nieuwe kazerne krijgt twee bouwlagen met onder meer kantoorruimten, kleedruimten met sanitair, kantine met keuken, instructieruimte, berging, werkplaats en technische ruimten. Tijdens de werkzaamheden blijft de brandweer operationeel vanuit de kazerne. Het nieuwe gebouw moet in september volgend jaar klaar zijn.