Brandweer Diemen niet paraat

Brandweer Diemen is niet paraat genoeg

De paraatheid van de brandweer in Diemen is te laag. Dat komt doordat de Diemer brandweer voornamelijk bestaat uit vrijwilligers die daarnaast een gewone baan hebben. Daarom is de bezettingsgraad doordeweek dusdanig laag dat de dekking te wensen overlaat.
Dat schrijft de Amsterdamse loco-burgemeester Eric van der Burg in een brief aan de gemeenteraad van de hoofdstad. De bezetting van de kazerne Diemen zal daarom worden uitgebreid met (beroeps)brandweerlieden uit andere kazernes van de Brandweer Amsterdam-Amstelland. Diemen krijgt dan een zespersoonsbezetting. Die brandweermensen worden vrijgemaakt uit de kazernes Vredenburglaan en IJtunnel. ‘’Het betreft hier ingrijpende veranderingen die ook grote invloed hebben op de werkwijze en cultuur binnen de brandweer. De voorstellen zullen naar verwachting tot weerstand in de organisatie leiden,’’ waarschuwt van der Burg. Hij voegt er aan toe dat de veranderingen de komende drie jaar doorgevoerd moeten worden.