Vuurwerk Diemen

VVD vraagt over overlast tijdens Oud en Nieuw

De VVD-raadsfractie vindt dat het tijd wordt dat de gemeente bekend maakt welke maatregelen worden genomen tegen overlast tijdens Oud en Nieuw. ‘’Oud en Nieuw 2017 is nog geen 3 weken van ons verwijderd. Dan vieren we met elkaar de overgang naar een nieuw jaar maar VVD Diemen zou graag zien dat dit feest zonder noemenswaardige (veiligheids)incidenten en vooral feestelijk verloopt,’’ aldus de VVD in schriftelijke vragen aan B&W.
De fractie wil onder meer weten of de gemeente er over denkt om tijdens de jaarwisseling extra camera’s te plaatsen. Ook wordt gevraagd hoe de afsteektijd voor vuurwerk wordt gehandhaafd, hoe de gemeente mensen potentiële overlastgevers ‘in kaart brengt’ en wat er wordt gedaan tegen de illegale handel in vuurwerk. ‘Hoe kunnen de Diemenaren in de periode rond de jaarwisseling snel overlast melden en snel op opvolging door gemeente en politie rekenen?’ en ‘Op welke wijze is de gemeente voornemens om de tijdens de jaarwisseling geleden schade te repareren en te verhalen op de daders?’ vraagt de VVD verder.