Picnic werkgelegenheid

Picnic ‘goede kans voor werkzoekenden Diemen’

De komst van een groot distributiecentrum voor online winkelbedrijf Picnic naar Diemen dat werknemers gaat werven voor 300 tot 500 vacatures is een unieke gelegenheid om werkzoekenden en/of uitkeringsgerechtigden uit Diemen zelf aan het werk te helpen. Dat stelt de fractievoorzitter Peter Prins van de Partij van de Ouderen Diemen in schriftelijke vragen aan B&W. De fractie wil weten wat het college op dat gebied gaat doen. ‘Welke extra inzet gaat u doen om te bevorderen dat ook oudere werkzoekenden/uitkeringsgerechtigen van 45 jaar en ouder uit Diemen middels een baan kunnen profiteren van de komst van dit bedrijf,’ aldus de PvdO-fractie. Prins zegt het overigens wel vreemd te vinden dat de locatie van Picnic nog niet bekend wordt gemaakt en dat de gemeenteraad niet als eerste is geïnformeerd over de komst van dit bedrijf.