Tele2 Diemen

Tele2 uit Diemen gaat naar T-Mobile

De in Diemen gevestigde telecomaanbieder Tele2 wordt overgenomen door collega T-Mobile. Of die overname gevolgen heeft voor de vestiging in kantorenwijk Bergwijkpark-Zuid is nog niet duidelijk.
De overname van Tele2 is onderdeel van de lange termijn investeringsvisie van Deutsche Telekom, eigenaar van T-Mobile. Het nieuwe T-Mobile beschikt over schaalvoordelen, meer spectrum en meer financiële middelen. Hiermee hopen de bedrijven beter de concurrentie aan te gaan met het machtsblok van KPN en Vodafone-Ziggo. Met de overname ontstaat een nieuwe speler die geïntegreerde pakketten van vaste en mobiele diensten aanbiedt op zowel de consumenten als de zakelijke markt. De voorgenomen transactie moet nog wel worden goedgekeurd door de relevante mededingingsautoriteiten.