Wethouder GL

GroenLinks stelt kandidaat wethouder Diemen voor

GroenLinks Diemen heeft Jorrit Nuijens, momenteel lid van de gemeenteraad van Amsterdam, gekozen tot kandidaat-wethouder. Lijsttrekker Nicole van Engelen: “Ik ben blij met onze keuze, Jorrit is een ervaren politicus die goed is in het inschatten van bestuurlijke verhoudingen, het onderhouden van relaties en het organiseren van draagvlak.” Naast zijn politieke werk is Nuijens al enkele jaren trainer en coach op het vlak van presenteren, communiceren en onderhandelen. Hij is opgeleid tot theaterregisseur.
Ook in Diemen moet na de raadsverkiezingen van 21 maart een nieuw wethouderscollege worden samengesteld. Mocht GroenLinks daar weer deel van uitmaken, dan zal Nuijens zo spoedig mogelijk naar Diemen verhuizen. Dat is dan in tegenstelling tot zijn voorganger Ruud Grondel die altijd in Amsterdam is blijven wonen.