Plannen Arent Krijtstraat

Plannen in de maak voor Arent Krijtstraat 1

De plannen voor het inmiddels braakliggende terrein op de hoek van de Arent Krijtstraat en de Hartveldseweg in Diemen krijgen vorm. Zoals het er nu naar uitziet kan de gemeenteraad dit voorjaar de uitgangspunten bespreken en vaststellen. Verdere ontwerpen worden dan zo mogelijk nog voor de zomer aan de inwoners van Diemen voorgelegd.
Voor de locatie van het gesloopte kantoorgebouw moeten nieuwe plannen worden gemaakt nadat de raad een paar maanden geleden een 12 verdiepingen hoog flatgebouw op deze ‘invalshoek’ van Diemen afkeurde. Dat gebeurde na veel verzet van omwonenden en andere Diemenaren onder het motto Hoogbouw Nee. De raad heeft daarbij ook bepaald dat de inwoners van Diemen inspraak moeten krijgen bij de keus van een nieuw ontwerp. ‘’We zullen in ieder geval met enkele alternatieven komen zodat er een daadwerkelijke discussie mogelijk is,’’ aldus wethouder Lex Scholten desgevraagd. Uiteindelijk zal de gemeenteraad, dan in de nieuwe samenstelling, weer moeten beslissen over welk plan uiteindelijk op deze plek wordt gerealiseerd.