Diemen Rochdale

Bewoners flats Diemen frustreren Rochdale

Woningstichting Rochdale klaagt dat enkele bewoners van de flats aan de Rode Kruislaan en de Albert Loethoelistraat in Diemen zorgen voor een grote vertraging bij de ingebruikname van een nieuw intercomsysteem. Rochdale moet daarvoor de bedrading vervangen en in alle woningen een apparaat ophangen. Enkele bewoners hebben echter ondanks herhaalde pogingen nog steeds niet gereageerd op een verzoek om een afspraak te maken. Rochdale mag niet de huizen zomaar binnengaan. Als er uiteindelijk geen reactie komt, dan kan de woningstichting naar de rechter stappen maar dat kost veel tijd. In de tussentijd is de irritatie groot want er kan niet worden aangebeld. De algemene toegangsdeur kan ook niet worden opengemaakt vanuit de eigen woning. ‘’We vinden het vooral vervelend voor de huurders die hulpbehoevend zijn. We doen daarom nadrukkelijk een beroep op de betreffende bewoners om zo snel mogelijk een afspraak maken,’’ aldus Rochdale.