Vier woninginbraken

Politie Diemen: let op voor bouwoplichters

De politie van Diemen waarschuwt voor klusjesmannen die na afloop van hun ‘werk’ een veel te hoge rekening presenteren. De politie heeft verschillende meldingen binnengekregen dat dat soort personen, vaak van Ierse afkomst, in Diemen opereren. Op Facebook-pagina’s zijn ook enkele verhalen uit Diemen-Noord opgedoken. Dit is een landelijk bekend fenomeen, aldus de politie. De zogenaamde Ierse reizigers gaan hele wijken af op zoek naar klusjes. Ze repareren dakgoten, spuiten uw tuin schoon en noem maar op. De klussen zelf worden vaak wel gedaan, alleen valt de rekening steeds hoger uit. De politie heeft inmiddels een groot waarschuwingsbord neergezet op de Ouddiemerlaan vlak voor Diemen-Noord. Wie verdachte personen in de wijk ziet, wordt gevraagd direct de politie te bellen via 0900-8844.