Vier woninginbraken

Politie Diemen pakt mannen met inbrekersgereedschap

De politie van Diemen heeft aan Kriekenoord, Plantage de Sniep, twee mannen aangehouden waarvan er één inbrekersgereedschap bij zich had. De mannen maakten deel uit van een groepje dat verdacht rondhing in de wijk. Buurtbewoners alarmeerden de politie die twee van de mannen aanhield. In en rond Kriekenoord zijn de afgelopen weken verschillende incidenten gemeld. Zo is er één straatroof gepleegd en één poging tot straatroof gedaan. In beide gevallen hadden de daders het gemunt op jonge slachtoffers die langs fietsten. ‘’Afgelopen tijd hebben we veel aandacht besteed aan dit stuk van ons werkgebied. Ook hebben wij veel gehad aan oplettende buurtbewoners,’’ aldus de politie. De politie roept ieder op verdachte situaties steeds te melden, bij spoed via 112 en bij geen spoed via 0900-8844.